49+ Interesting GK Questions For Class 2

Date:

Grade 2 is a really important time for a child. At this age, the child’s power to acquire knowledge develops momentarily. So, it is the right time to introduce your child to some basics of General Awareness. This will increase the knowledge of the child and increase their confidence.

Easy GK Questions for Class 2 with Answers on motifs like Introductory Knowledge, Calculus, History etc. Children can be taught. Reading these GK questions from Launch will help your kids develop the habit of reading current affairs, which will help them in future in competitive exams.

Benefits Of Learning & Solving GK Questions For Class 2

Following are the benefits of literacy and working GK questions for class 2:

• It’ll help a child gain knowledge, which aids in their internal growth.

• It’ll help a child learn a new set of words daily, related to colourful GK motifs.

• It’ll help a child work on their problem-working chops.

• It’ll encourage the kiddies to be streamlined about current affairs.

General Knowledge Question With Answer For Class 2 Children

Children are always eager to learn new effects. Well then, we have a set of simple GK questions for kids. These general knowledge questions for class 2 will help in boosting the confidence of the kids and enhance their thinking ability.

Maths General Knowledge Questions:

  1. Which is the smallest two-digit number? Answer: 10
  2. What is a figure with 3 sides known as? Answer: A Triangle
  3. Any number multiplied by 0, will give what answer? Answer: 0
  4. What is a shape that has no sides and no corners known as? Answer: Circle
  5. Which is the largest one-digit number? Answer: 9
  6. What is the answer to 10+10? Answer: 20
  7. The smallest even number is? Answer: 2
  8. How many sides does a square have? Answer: 4
  9. Is 74 an even number or an odd number? Answer: Even
  10. In 278, the place value of 7 is? Answer: Tens
  11. 44, 55, __, 77, 88. What is the missing number in this pattern? Answer: 66
  12. What is the answer to 10-10? Answer: 0

Science GK Questions

  1. How many sense organs are there in the human body? Answer: 5
  2. Name the largest planet in our solar system. Answer: Jupiter
  3. We can smell with the help of our ______. Answer: Nose
  4. We live on which planet? Answer: Earth
  5. How many eyes do we have? Answer: 2
  6. A chair is a non-living thing. True or false? Answer: True
  7. We can taste the food with the help of our _____. Answer: Tongue
  8. Name the star that shines during the day and provides light at night that we see. Answer: The Sun
  9. How many thumbs do we have? Answer: 2
  10. What part of the plant conducts photosynthesis? Answer: Leaves
  11. We can see things with the help of our _____. Answer: Eyes
  12. Wood is a transparent material. True or false? Answer: False
  13. Ears, Nose, Tongue, Hair. Which one is not a sense organ? Answer: Hair
  14. How many bones do we have? Answer: 206
  15. Which is the nearest planet to the Sun? Answer: Mercury
  16. What do human beings use their teeth for? Answer: Eating
  17. The most beautiful and colorful part of a plant is called the? Answer: The Flower
  18. The human heart is an external organ. True or false? Answer: False
  19. How many planets are there in our solar system? Answer: 8
  20. Which body part do we use to walk, run, and jump? Answer: Legs

English GK Questions

  1. Find the vowel in the word – BAT. Answer: It’s A!
  2. Complete the sentence. Let’s __ fishing. Answer: Go
  3. Find the odd one out. Hair, Pair, Chair, Dare Answer: Dare
  4. Fill in a vowel to complete the word – C _ W. Answer: O. It’s Cow.
  5. __ egg. Fill with a or an. Answer: An
  6. Find the odd one out. Mother, Brother, Friend, Father Answer: Friend
  7. Find the adjective – The knife is sharp. Answer: Sharp
  8. Find the vowel in the word – GRASS Answer: A
  9. _ chair. Fill with a or an. Answer: A
  10. Complete the pattern – A, C, _, G, I. Answer: E
  11. It’s time __ lunch. Fill in the blank with can, for, do. Answer: For
  12. Find the odd one out – Tail, Snail, Below, Mail. Answer: Below
  13. Complete the sentence with are, am, is – We __ happy. Answer: Are
  14. Find the vowels in the word – TABLE Answer: A and E
  15. Baa Baa, Black ___. Complete the poem. Answer: Sheep

History GK Questions

  1. India became independent in which year? Answer: 1947
  2. Who was the first female Prime Minister of India? Answer: Indira Gandhi
  3. Name a monument of India, which is also one of the seven wonders of the world. Answer: Taj Mahal
  4. Who was the first Prime Minister of India? Answer: Jawaharlal Nehru
  5. The capital of India is? Answer: New Delhi
  6. Who discovered India? Answer: Vasco da Gama
  7. Who is the current Prime Minister of India? Answer: Narendra Modi
  8. Which country was also called “Sone ki Chidiya”? Answer: India
  9. Who was India’s first president? Answer: Dr Rajendra Prasad
  10. What is the national anthem of India? Answer: Jana Gana Mana
  11. Who was the first Indian to receive the Nobel prize? Answer: Rabindranath Tagore
  12. Who was the last Mughal emperor who ruled India? Answer: Bahadur Shah II

Geography GK Questions

  1. Which is the highest mountain peak in the world? Answer: Mount Everest
  2. How many continents are there in the world? Answer: 7
  3. Which is the largest country in the world? Answer: Russia
  4. _____ is the coldest place on Earth. Answer: Antarctica
  5. Mumbai, Chennai, and Kolkata are cities of which country? Answer: India
  6. Which country has the world’s largest population? Answer: China
  7. What is the capital of China? Answer: Beijing
  8. Which city in India is called Pink City? Answer: Jaipur
  9. Which is the largest state of India? Answer: Rajasthan
  10. Which is the smallest Union Territory of India? Answer: Lakshadweep
  11. Which is the longest river in the world? Answer: The Amazon
  12. Name of the largest ocean in the world. Answer: The Pacific Ocean

General Awareness GK Questions

  1. What is the currency of India? Answer: The Indian Rupee (INR)
  2. Which animal is also called the ship of the desert? Answer: Camel
  3. How many months are there in a year? Answer: 12 months
  4. How many days are there in February? Answer: 28/29 (for a leap year)
  5. Name the National Animal of India. Answer: Tiger
  6. How many days are there in a week? Answer: 7
  7. Name the four main directions. Answer: East, West, North, South
  8. A house made with snow is called? Answer: An Igloo
  9. Which festival is celebrated as the birth of Jesus Christ? Answer: Christmas
  10. Which is the National Flower of India? Answer: Lotus
  11. Which day is celebrated on 15th August in India? Answer: Independence Day
  12. How many colours are there in a rainbow? Answer: 7
  13. What are the colours of the Indian Flag? Answer: Saffron, White, Green
  14. A baby cat is called a? Answer: Kitten
  15. What does the red light of the traffic signal indicate? Answer: Stop

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

Popular

More like this
Related

What Are The Best Health And Fitness Tips?

Achieving and maintaining good health involves a holistic approach...

Digital Learning Revolution: Navigating the Future of Education

In the fast-paced and ever-evolving landscape of education, the...

Diwali: The Festival of Lights

Diwali, also known as Deepavali, is one of the...

50 multiple-choice questions (MCQs) along with their answers for Class 1 General Knowledge

1. Question: What is the capital of India?A) MumbaiB)...